Megjelenítés módja:
 
Előző 1 215 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csirkemell fokhagymás, sáfrányos aszpikban

Hozzávalók

      Érdemes egy jó nagy csirkéb?l, meg egy jó nagy adag aprólékból a szokásos módon tartalmas húslevest f?zni. 16 megtisztított fokhagymagerezdet annyi vízben, amennyi ellepi, 3-4 percig forralunk, majd h?lni hagyjuk. Ezt a m?veletet még kétszer megismételjük. Egy kis cukkinit meghámozunk, kockákra daraboljuk, s ugyancsak leforrázzuk. Egy-egy zöld, sárga és piros szín? paprikát körömnyire vágunk. Két ev?kanálnyi olajon a darabokra vágott csirkemellet megpirítjuk, kiszedjük, majd helyébe felaprított vöröshagymát szórunk, ezt csipetnyi sáfránnyal színezzük, és egy kevés húslevessel felengedjük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, a forrázott fokhagymát és a cukkinit beledobjuk, s?t, egy csokor zöldf?szerrel is ízesíthetjük. A csirkemelldarabokat tálra rendezzük, a színes paprikakockákkal és a cukkinivel díszítjük, majd a fokhagymás, aszpikos húslevessel leöntjük. Megvárjuk, amíg kih?l, és petrezselyemmel díszítve kínáljuk. A maradék húsos levest önállóan adjuk asztalra.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY