Megjelenítés módja:
 
Előző 1 278 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pirított zöldségtorony csirkefalatokkal

Hozzávalók

12 szelet (egyenként
6 dkg-os) csirkemellfilé, borsos-mustáros pác
2-2 közepes piros és sárga húsú paprika
2 közepes padlizsán
1,5 dl olaj
16 friss bazsalikomlevél
2 ev?kanál fehérborecet
1 ev?kanál mustár

      A csirkemellszeletkéket húskalapáccsal fólia között kissé kiveregetjük, majd az 5 ev?kanál olajjal jól elkevert villámpácban legalább fél órán át érleljük. A paprikát kicsumázzuk, cikkekre vágjuk. A padlizsánt héjastól ujjnyi vastagra karikázzuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A hússzeleteket mindkét oldalukon fél deci olajon pirosra sütjük. Sz?r?lapáttal kiszedjük, helyükön a paprikát és a lecsöpögtetett padlizsánt is megpirítjuk (nem szabad megpuhulniuk). A maradék olajból a bazsalikomlevelekkel, a borecettel, 2 ev?kanál maradék páclével és a mustárral merül?mixerrel mártást keverünk. H?t?be tesszük. Tálaláskor a húst és a zöldségeket felváltva a tányér közepére tornyozzuk, és a hideg mártással b?ven körbecsöpögtetjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.


Elkészítési id?: 55 perc + pácolás.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY