Megjelenítés módja:
 
Előző 1 298 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás göngyölt csirke

Hozzávalók

4 kisebb csirkemellfilé
10 dkg camembert
1 zacskó f?szerkeverék
4 papírvékony szelet nyers füstölt sonka
16 friss zsályalevél
4 ev?kanál olaj
2 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 dl húsleves

      A csirkemellfiléket lapjában éles késsel felnyitjuk, kiterítjük, és rostjait húskalapáccsal gyengén megütögetve fellazítjuk. A sajtot hosszában 4 szeletre vágjuk. A húst a szárnyasf?szer-keverékkel bedörzsöljük vagy olajjal elkeverjük, és a szeleteket legalább fél órán át pácoljuk benne. Kivesszük, lecsöpögtetjük és 1-1 szelet camembert-t a közepére teszünk. A hús két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. A füstölt sonka-szeletekre 4-4 zsályalevelet fektetünk, és a képen látható módon a csirkemelltekercset belegöngyöljük. Húst?vel vagy fogpiszkálóval rögzítjük, nehogy sülés közben szétnyíljon. A hústekercseket a forró olajban körös-körül pirosra sütjük. Ezután sz?r?lapáttal kiemeljük a serpeny?b?l, és melegen tartjuk. A vajat visszamaradt zsírjára rádobjuk, felolvasztjuk, a fehérborral, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük. Er?s t?zön a mártást jól bes?rítjük, a húsroládokat belerakjuk, átforraljuk, és alaposan meg is locsoljuk vele. Apró, f?tt burgonyával, párolt zöldbabbal tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 682 kcal / 2852 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY