Megjelenítés módja:
 
Előző 1 269 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Narancsos csirke zöldbabos metélttel

Hozzávalók

4 fél csirkemellfilé
a páchoz:
1 ev?kanál KNORR Delikát Mexikói Villámpác
30 dkg érett, húsos paradicsom
1 közepes vöröshagyma
1 kiskanál édesnemes f?szerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
2 narancs
4 ev?kanál olaj
a körethez:
40 dkg zöldhüvely? zöldbab
20 dkg széles metélt
5 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó)
4 dkg vaj

      A csirkemellfiléket megmossuk, leszárogatjuk, mélyebb tálba tesszük. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, héjastól gerezdekre vágjuk, és a húsra szórjuk. A páchoz a paradicsom héját lehúzzuk, húsát nagyon apróra daraboljuk vagy villával szétnyomjuk. Az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, és a csirkemellfilékre meg a narancsra öntjük. Megrázogatjuk, hogy a pác mindenhol érje, és lefedve fél órán át a h?t?szekrényben érleljük. A megtisztított zöldbabot a fele lobogva forró húslevesben roppanósra, a tésztát a maradék húslevesben rugalmasan puhára f?zzük. Mindkett?t lesz?rjük, lecsepegtetjük, az olvasztott vajjal meglocsolva összekeverjük, és tálalásig melegen tartjuk. A csirkemelldarabokat a pácból kiemeljük, de nem csöpögtetjük le. Forró serpeny?ben zsiradék nélkül mindkét oldalukon szép pirosra sütjük, majd ugyanígy teszünk a pácolt narancsgerezdekkel is. A zöldbabos metéltet tányérra halmozzuk, a csirkemellet ráfektetjük és a sült gyümölcscikkekkel körberakjuk.


Elkészítési id?: 40 perc + érlelés.
Egy adag: 718 kcal / 3000 kJ.
Italajánlat: száraz siller.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY