Megjelenítés módja:
 
Előző 1 717 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Almás ?ztokány

Hozzávalók

60 dkg mélyh?tött ?zhús
vaj

?rölt bors
késhegynyi ?rölt szegf?szeg
csipetnyi ?rölt fahéj
1 dl száraz vörösbor
a mártáshoz:
2 ev?kanál liszt
7 dkg vaj
1 kis vöröshagyma
5 dl er?leves (leveskockából is jó)
5 dkg margarin

?rölt bors
1 ev?kanál mustár
2 alma

      A húst felengedjük, megmossuk, vékony kisujjnyi csíkokra vágjuk, és lábasban egy kevés vajon kevergetve 2 percig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a szegf?szeggel és a fahéjjal f?szerezzük, 1 deci vörösbort aláöntünk, és lefedve puhára pároljuk. Ha a levét elf?né, egy kevés forró vízzel pótoljuk. A mártáshoz a lisztet 5 deka vajjal összegyúrjuk, és félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpeny?ben a maradék vajat felolvasztjuk, a megtisztított, felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Az er?levessel felengedjük, majd nagy lángon 3 decinyire beforraljuk. S?r? szitán átsz?rjük, és a serpeny?be visszaöntjük. A liszttel összegyúrt vajat ebbe a mártásalapba dobjuk, és kevergetve 10 percig f?zzük. Ezután a t?zr?l lehúzzuk, a margarint belemorzsoljuk. Közben habver?vel kevergetjük, és id?nként a t?zre visszatesszük, hogy jól bes?r?södjön. Megsózzuk, megborsozzuk, a mustárt, a húst meg a vékony cikkekre vágott almát belekeverjük. Éppen csak átforrósítjuk, és máris tálalhatjuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 575 kcal / 2404 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY