Megjelenítés módja:
 
Előző 1 743 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Libamájas tészta zsályával

Hozzávalók

25 dkg tollhegy tészta vagy rövid makaróni

30 dkg pecsenyeliba- vagy kacsamáj
2-3 gerezd fokhagyma
30 friss zsályalevél
4 ev?kanál olaj
?rölt bors

      A tésztát forrásban lév? sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük, és egy ev?kanál olajjal elkeverve melegen tartjuk. (A f?z?vizet nem öntjük ki!) A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, kicsi, vékony szeletkékre vágjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, és összezúzzuk, a zsályaleveleket szárukról lecsipkedjük, megmossuk, és a vizet leitatjuk róluk. A maradék olajat serpeny?ben megforrósítjuk, a májat beleszórjuk, és közepes lángon 2 percig sütjük. A t?zr?l lehúzzuk, és melegen tartjuk. A zsályát és a fokhagymát serpeny?ben kissé megpirítjuk, a tészta f?z?vizéb?l fél decit ráöntünk, a májat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és kissé összesütjük. Végül a meleg tésztát lazán belekeverjük, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 430 kcal / 1797 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY