Megjelenítés módja:
 
Előző 1 819 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött hagyma jóasszony módra

Hozzávalók

4 nagy vöröshagyma

a töltelékhez:
1 ev?kanál olaj
25 dkg darált sertés- vagy csirkehús
1 tojás
2 ev?kanál zsemlemorzsa
só, ?rölt bors
diónyi vaj
1 kiskanál cukor
1 er?leveskocka
1 ev?kanál liszt
1 dl tejszín vagy tejföl

      A hagymákat megtisztítjuk, és 10 percig lobogva forró, enyhén sós vízben f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, és kissé h?lni hagyjuk. Éles késsel mindegyik hagymáról levágunk egy ?kalapot?. Belsejüket kiskanállal kiemeljük, finomra aprítjuk, és az olajon megpirítjuk. A darált húst a pirított hagymával, a tojással meg a zsemlemorzsával összekeverjük, sóval, borssal f?szerezzük, és a hagymák üregébe töltjük. T?zálló tálban a vajat megolvasztjuk, a cukrot megpirítjuk benne, és a leveskockából készült, fél liter meleg húslevessel felöntjük. A töltött hagymákat beleültetjük, a kalapokat visszaillesztjük rájuk, és kis lángon kb. 30 percig pároljuk. Végül a hagymákat sz?r?kanállal óvatosan kiemeljük, a visszamaradt levet a liszttel simára kevert tejszínnel bes?rítjük, és egyet forralunk rajta. A töltött hagymákat a tálba visszatesszük, és forró süt?ben kb. 10 perc alatt kissé átsütjük. A tejszínes mártást külön csészében kínáljuk mellé.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 432 kcal / 1804 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY