Megjelenítés módja:
 
Előző 1 930 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tejszínben sült hagyma

Hozzávalók

50 dkg vöröshagyma
7 dkg vaj

?rölt fehér bors és kakukkf?
1 zsemle
3 dl tejszín
1 ev?kanál paradicsompüré
3 tojás
15 dkg reszelt sajt

      A hagymát megtisztítjuk, és 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. 3 deka vajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés kakukkf?vel meghintjük. Egy t?zálló tál alján egyenletesen elosztjuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk, 2 deka vajon aranysárgára pirítjuk, és a hagymára szórjuk. A tejszínt a paradicsompürével, a tojással kikeverjük, a hagymás zsemle tetejére locsoljuk, végül a reszelt sajttal egyenletesen beborítjuk. A maradék vajat rámorzsoljuk, és 220 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 205 ?C) el?melegített, forró süt?ben 20-25 perc alatt megsütjük. Meleg el?ételnek, önálló fogásnak, köretnek is ideális.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 669 kcal / 2794 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY