Megjelenítés módja:
 
Előző 1 549 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zabpelyhes töltött káposzta

Hozzávalók

      A töltelékhez 40 deka darált sertéshúst 6 ev?kanál zabpehellyel, 1 tojással, 1,5 deci tejszínnel, sóval, ?rölt borssal, pirospaprikával, majoránnával és 1 gerezd zúzott fokhagymával jól összekeverünk. 10-15 percre félretesszük, hogy a pehely egy kissé megduzzadjon. 8-10 savanyúkáposzta-levelet a masszával a szokásos módon megtöltünk, a kimaradó töltelékb?l pedig gombócokat formálunk. 1 kiló savanyú káposztát, ha kell, kimosunk. A hosszabb szálakat két-háromfelé vágjuk. Egy mély lábasban 1 fej megtisztított, felaprított vöröshagymával összekeverjük, pirospaprikával, a majoránnával, a zúzott fokhagymával és a borssal f?szerezzük. Tetején szép sorban elrendezzük a töltelékeket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd az edényt félig letakarva egyenletes t?zön kb. 50 perc alatt puhára f?zzük. Keverni nem szabad, elég a lábost rázogatni. Elföv? levét folyamatosan pótoljuk. A megpuhult töltelékeket a lábasból kivesszük. Az apró káposztát olajból és lisztb?l készült vékony, zsemleszín? rántással bes?rítjük, s néhány percig f?zzük. Végül a töltelékeket visszarakjuk, és még egyszer felforraljuk.


Elkészítési id?: 2 óra.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY