Megjelenítés módja:
 
Előző 1 979 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Almás-zabpelyhes kenyér

Hozzávalók

1 nagyobb alma
5 dkg zabpehely
40 dkg rétesliszt
2,5 dkg éleszt?
csipetnyi só
2 ev?kanál méz
kb. 1 dl víz
1 kiskanál ?rölt fahéj

      Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy süt?papírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután el?melegített süt?ben 180 °C-on (légkeveréses süt?ben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kih?lni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsüt? gépben is megsüthet?.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc + kelesztés.
Egy adag: 468 kcal / 1955 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY