Megjelenítés módja:
 
Előző 1 854 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Egyszer? puliszka

Hozzávalók

      Annyi marék kukoricadara kell hozzá, ahány személyre f?zzük. Lobogva forró, enyhén sós vízbe szórjuk a darát. Közepébe állítjuk a puliszkakever? fát, ami nem más, mint egy vékony nyújtófa. Ezzel tulajdonképpen óvatosan lyukat fúrunk a dara közepébe úgy, hogy az a vízben egyben maradjon, de a f?zéskor ne nyomja szét a keletkez? g?z. A közepesnél nagyobb lángon kb. 20 percig f?zzük. Ekkor a t?zr?l lehúzzuk, a fölösleges levet leöntjük róla, csak annyit hagyunk rajta, hogy a puliszka jól keverhet? legyen. A fazekat konyharuhába bugyoláljuk, hogy ne h?ljön túl hirtelen, szorosan a térdünk közé fogjuk, és a kever?fával nekilátunk. Csupán 3-4 percig kell keverni, de igen er?teljesen. Ezért sokkal könnyebben birkózunk meg a feladattal, ha a leírt módon végezzük. A leöntött f?z?levet ne öntsük ki, mert ha esetleg egy keveset hozzá kell adnunk a puliszkához, csakis ebb?l szabad beleönteni. Ha készen vagyunk, visszatesszük a t?zre, hogy egyet ?pufogjon?, végül a fazékból deszkára borítjuk. Kerekre formázzuk, és kifeszített cérnaszállal szeleteljük vagy vizes kanállal nagy galuskákra szaggatjuk. Melegen, hidegen egyaránt kedvelt.


Elkészítési id?: 45 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY