Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1183 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mandulás puliszkatorta

Hozzávalók

(8-10 szelethez)
1 mokkáskanál sáfrány vagy sáfrányos szeklice
22,5 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
4 tojás
1 ev?kanál mandulaaroma vagy mandulalik?r
12 dkg kukoricaliszt
10 dkg szeletelt, pirított mandula vagy mandulaforgács
fél zacskó süt?por
a tetejére:
porcukor

      A süt?t 180 ?C-ra (légkeveréses süt?t 165 ?C) el?melegítjük. Egy kb. 24 centi átmér?j? tortaformát süt?papírral kibélelünk. A sáfrányt egy ev?kanál meleg vízbe áztatjuk. Az összes hozzávalót mély tálba tesszük, és robotgéppel vagy fakanállal kikeverjük, közben a sáfrányos vizet is beledolgozzuk. A masszát a formába öntjük, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Fél órán át a formában hagyjuk h?lni, majd a süt?papír segítségével kiemeljük. Porcukorral gazdagon megszórva, tortaszer?en szeletelve tálaljuk. Vaníliasodót, langyos barack- vagy áfonyalekvárt kínálhatunk mellé.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + h?lés.
Egy adag: 492 kcal / 2057 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY