Megjelenítés módja:
 
Előző 1 667 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pontyhalászlé

Hozzávalók

1 kb. 2 kg-os ponty

2 ev?kanál olaj
3 nagyobb vöröshagyma
2 ev?kanál pirospaprika
1-1 zöldpaprika és paradicsom

      A halat megtisztítjuk, kibelezzük, törzsét szép, patkó alakú szeletekre vágjuk. Ezeket besózzuk, és a bels?ségekkel együtt h?t?be tesszük. A hagymát finomra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölöntjük. A halfejet, a farkat és a csontokat, a zöldpaprikát és a paradicsomot (vagy egy ev?kanálnyi konzervlecsót) rádobjuk, megsózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Lassú t?zön, fed? alatt 2- 3 órán át f?zzük, amíg a halhús a csontokról teljesen leválik. Ekkor a levet rövid ideig pihentetjük, majd lesz?rjük vagy átpasszírozzuk. Az így kapott halászlevet utánaízesítjük, és a t?zre visszatesszük. A halszeleteket meg a bels?séget belerakjuk, és csendesen rotyogtatva 8-10 perc alatt készre f?zzük. Aki szereti, csíp?s paprikát is f?zhet bele, de inkább külön tegyünk az asztalra cseresznyepaprikát, hogy mindenki kedvére tüzesíthesse.


Elkészítési id?: 3 óra.
Egy adag: 600 kcal / 2507 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY