Megjelenítés módja:
 
Előző 1 564 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Borhableves

Hozzávalók

6 dl édes fehérbor
1 citrom
1 darabka fahéj
3-4 szegf?szeg
8 tojássárgája
2 kiskanál finomliszt vagy étkezési keményít?
15 dkg cukor
8 dkg mazsola
a tetejére:
édes tejszínhab

      A bort 3-4 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, a vékonyan levágott sárga héjával, a fahéjjal és szegf?szeggel együtt felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral sima krémmé keverjük, közben a lisztet vagy étkezési keményít?t apránként beleszórjuk. Kis lángon a tojásos krémet folyamatosan kevergetve belecsorgatjuk, és mindvégig habver?vel er?teljesen verjük, amíg krémes-habos állagú lesz. Finom szitán átsz?rjük, a megmosott mazsolát belekeverjük, és egy ev?kanálnyi tejszínhabbal díszítve azonnal tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 6518 kcal / 2166 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY