Megjelenítés módja:
 
Előző 1 187 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vanílialeves sárgabarackos datolyaraguval

Hozzávalók

2 rúd vanília
1,5 dkg vaj
4 ev?kanál porcukor
5 dkg tisztított, szeletelt mandula
4-4 dl tejszín és tej
1,5 ev?kanál étkezési keményít?
8 dkg datolya
8 dkg aszalt sárgabarack
1 narancs kifacsart leve
a díszítéshez:
mentalevél (el is maradhat)

      A vaníliarudakat felhasítjuk, belsejüket kikaparjuk. 1 deka vajat megolvasztunk, a cukrot és a mandulát (amelyb?l egy kiskanálnyit a tálaláshoz félreteszünk) beleszórjuk, majd kevergetve világosra karamellizáljuk. A tejszínt, a tejet, a vanília kikapart belsejét és a héját is hozzáadjuk, 2 deci vízzel hígítjuk, majd 15-20 percig kis lángon f?zzük. Ezután az étkezési keményít?t egy kevés hideg vízzel simára keverjük, és a tejszínes tejbe öntjük. Felforraljuk, és ha krémlevésszer?en bes?r?södött, átsz?rjük. A levesbetéthez a datolyát kimagozzuk, és sárgabarackkal együtt kis kockákra vágjuk. A maradék vajat megforrósítjuk, a gyümölcsöt beleforgatjuk, 1 percig kevergetve a t?zön hagyjuk, majd lehúzzuk, és a narancslevet ráöntjük. A levest tányérokba vagy csészékbe merjük, a sárgabarackos datolyaragut beleszórjuk, és mentalevéllel díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 452 kcal / 1850 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY