Megjelenítés módja:
 
Előző 1 188 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vargányakrémleves füstölt kacsamellel

Hozzávalók

8 dkg szárított vargánya
1 vöröshagyma
1 ev?kanál étkezési keményít?
1 l er?leves (leveskockából is jó)
1 szál zeller
2 cl konyak
5 dkg vaj
só, ?rölt bors
levesbetétnek:
10 dkg füstölt kacsamell

      A vargányát langyos vízbe áztatjuk, és hagyjuk, hogy kissé megszívja magát. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és fazékban a fele vajon megfuttatjuk. A gombát lesz?rjük, vékony csíkokra vágjuk, a hagymára dobjuk, és 1-2 percig kevergetve együtt pirítjuk. A levessel fölöntjük, és addig f?zzük, amíg a gomba megpuhul. Az étkezési keményít?t 2 ev?kanál hideg vízzel simára keverjük, majd a levest bes?rítjük vele. Sózzuk, borsozzuk, a konyakot beleöntjük, a maradék vajat belemorzsoljuk. A kacsamellet éles késsel vékony szeletekre vágjuk, és serpeny?ben ropogósra pirítjuk. Levesestányérokba szétosztjuk, és a forró levest rámerjük.


Elkészítési id?: 50 perc + áztatás.
Egy adag: 325 kcal / 1359 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY