Megjelenítés módja:
 
Előző 1 593 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gesztenyés vargányaleves

Hozzávalók

40 dkg f?tt, tisztított gesztenye
5 dkg vaj
1 ev?kanál paradicsompüré
8 dl átsz?rt er?leves (leveskockákból is lehet)
1 ev?kanál gombapor (lehet?leg vargányából)
Delikát Extra tengeri sóval
10 dkg vargánya
1 dl tejszín
?rölt bors
csipetnyi Cayenne bors

      A gesztenyét a fele vajon serpeny?ben aranyságára pirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk és kevergetve még néhány pillanatig sütjük. A húslevessel felengedjük, a gombport beleszórjuk. (Ilyet magunk is könnyen készíthetünk szárított gombából. A konyhagépek legtöbbjéhez ugyanis tartozik aprítófej, de egy alaposan kitisztított kávédaráló is jó erre a célra.) Csipetnyi delikátot adunk hozzá és kis lángon addig f?zzük, amíg a gesztenye annyira megpuhul, hogy könnyen áttörhessük, de turmixolhatjuk is. A megtisztított, megmosott vargányát vékonyan felszeleteljük, és a maradék vajon megpirítjuk. 8 szép szeletet a tálaláshoz félreteszünk, a maradékot felaprítva a levesbe dobjuk. Felforraljuk, majd a tejszín kétharmadát belekeverjük. Ha kell, megsózzuk, majd a borssal és a Cayenne borssal f?szerezzük. Tányérokba merjük, és a pirított gombaszeletekkel, meg a maradék tejszínnel díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 308 kcal / 1291 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY