Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1488 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Dióbundában sült zeller tökkel és datolyamártással

Hozzávalók

60 dkg zeller

1 ev?kanál citromlé
a bundázáshoz:
liszt
2 tojás
10-10 dkg darált dió és zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a fényezett tökhöz:
1 kg süt?tök
2-3 ev?kanál olaj
mogyorónyi friss gyömbér
4 ev?kanál méz
só, ?rölt bors
2 ev?kanál tisztított, pirított tökmag
a datolyamártáshoz:
30 dkg aszalt datolya
4 savanykás alma
2 közepes vöröshagyma
1 ev?kanál vaj
1 ev?kanál búzakeményít?

1 ágacska rozmaring

      A zellert meghámozzuk, ujjnyi vastagon felszeleteljük és enyhén sós, citromlével ízesített vízben 2-3 percig f?zzük. Lecsepegtetjük, azután lisztbe, felvert tojásba és dióval kevert zsemlemorzsába bundázzuk, majd b?, forró olajban mindkét oldalát aranyszín?re sütjük. A tököt meghámozzuk és 1,5-2 cm vastag cikkekre vágjuk. A felforrósított olajon 2-3 percig sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott vagy lereszelt gyömbért, a mézet, pici sóval, ?rölt borssal meghintjük és fed? alatt, lassú t?zön 5-6 perc alatt puhára pároljuk. Végül tört tökmaggal megszórjuk. A datolyamártáshoz a kimagozott datolyát, a meghámozott almát és hagymát apróra vágjuk. A megolvasztott vajon el?bb a hagymát, majd a gyümölcsöket megfonnyasztjuk, azután a bort ráöntjük. Rozmaringgal ízesítjük és lassú t?zön 6-8 percig forraljuk. Levét a búzakeményít?vel bes?rítjük, ha szükséges, megsózzuk. A dióbundában sült zellert melegen, a fényezett tökkel és a datolyamártással tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 1040 kcal / 4347 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY