Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1202 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mézeskalácstorta

Hozzávalók

(6-8 szelethez)
a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg méz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 kiskanál szódabikarbóna
kb. 0,5 dl tej
1 kiskanál mézessütemény-f?szer
a tészta nyújtásához:
liszt
a krémhez:
3 dl tej
2 ev?kanál méz
4 ev?kanál búzadara
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
a díszítéshez:
40 dkg vegyes aszalt gyümölcs

      A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, h?t?szekrényben legalább egy napig pihentetjük. A mézes tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és süt?papírral borított tepsire fektetve, el?melegített süt?ben 180 °C-on (légkeveréses süt?ben 165 ?C) 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süt?b?l kivéve azon melegében 10-12 darab, egyre kisebb háromszöget vágunk ki bel?le. A krémhez a tejet a mézzel felforraljuk, belef?zzük a búzadarát. Ha langyosra h?lt, a porcukorral habosra kevert vajat is hozzáadjuk. A lapokat a krémmel megkenve egymásra helyezzük, a kinyúló sarkokat apróra vágott aszalt gyümölccsel megszórjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 826 kcal / 3870 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY