Megjelenítés módja:
 
Előző 1 209 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csirkefalatok gyömbéres joghurtban

Hozzávalók

1,25 kg csirkecomb
1 kiskanál só
1 nagy citrom
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
egy körömnyi darabka
friss gyömbér
fél cs? csíp?s paprika
4,5 dl natúr joghurt

      A csirkecombok b?rét lehúzzuk, a képen látható módon a forgónál kettévágjuk, majd minden darabot a húsos felén, négy helyen a csontra mer?legesen éles késsel bevágunk. Tálra rendezzük úgy, hogy ne fedjék egymást. Kissé megsózzuk, a citrom levének háromnegyed részét a húsdarabokra facsarjuk. A sót és a citromlét ujjainkkal jól elkenjük rajta, hogy a vágásokba is jusson. A combokat megfordítjuk, és a másik oldalát is enyhén megsózzuk, a maradék citromlevet rálocsoljuk. 20 percig hagyjuk érlel?dni. Közben a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a csíp?spaprikát megtisztítjuk. Valamennyit finomra aprítjuk, a joghurttal együtt turmixgépbe töltjük, és simára keverjük. A joghurtos krémet finom szitába öntjük, és egy fakanál segítségével egy mélyebb tálba passzírozzuk, hogy a fokhagyma és a gyömbér rostjai ne kerüljenek bele, így teljesen sima lesz. A citromos csirkedarabokat belerakjuk, és a tálat megrázogatjuk, hogy a pác mindenütt érje. Legalább fél napra (még jobb, ha egész éjszakára) fóliával letakarva h?t?szekrénybe tesszük, hogy ízei a húst jól átjárják. Másnap a süt?t 220 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 205 ?C) el?melegítjük. A combokat a pácból kivesszük, és amennyire csak lehet, lecsöpögtetjük. Nagyobb tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Zöldcitrom- és uborkakarikákkal, megmosott és leszárogatott, friss salátaleveleken tálaljuk. Készen kapható, kenyérpirítóban megsütött pitával tálaljuk, de burgonyapürével is nagyon finom.


Elkészítési id?: 50 perc + pácolás.
Egy adag: 511 kcal / 2136 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY