Megjelenítés módja:
 
Előző 1 692 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tejfölös hajdinagombóc leves

Hozzávalók

4 adag zöldségleves
1 ev?kanál liszt
1 dl tejföl
a gombóchoz:
2,5 dl hajdinaliszt

1 vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
1 csokor petrezselyem
1 tojás
3-4 ev?kanál zsemlemorzsa

      El?ször a gombóchoz a hajdinát lobogva forró vízzel leforrázzuk, és állni hagyjuk addig, amíg megdagad. Ezután egy kevés sós vízzel felengedve s?r?re és puhára f?zzük (ha kell, az elf?tt vizet mindig pótoljuk). A tejfölt a liszttel simára keverjük, a levesbe öntjük, és felforraljuk, majd ha kissé bes?r?södött, turmixoljuk. Ezután a megf?tt hajdinát lesz?rjük, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajon üvegesre sütjük. A petrezselymet apróra vágjuk, a felét rádobjuk, majd a tojást és a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. Végül az egészet a hajdinakásával összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formálunk bel?le. A forrásban lév? levesbe dobjuk, és 3-4 percig f?zzük. Tálaláskor a tányérban még egy kanálnyi tejfölt locsolunk a tetejére.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 306 kcal / 1280 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY