Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1413 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Mogyorós, csirkés rizssaláta

Hozzávalók

3 nagy narancs, só
20 dkg rizs
2 kiskanál mustár
1 mokkáskanál cukor
1 dl fehérborecet
40 dkg f?tt csirkemellfilé
8 dkg mogyoró
só, frissen ?rölt bors
a tálaláshoz:
salátalevelek
metél?hagyma

      A narancsok héját burgonyahámozóval vékonyan lehámozzuk, nehogy a fehér bels? bundája rajtuk maradjon. A narancshéjat 2 deci sós vízben 10 percig forraljuk, majd sz?r?kanállal kiemeljük. A megmosott rizst az ízes lébe szórjuk, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi b?ven ellepi. Megf?zzük, miközben a narancsokról a fehér bundát lefejtjük, és a gyümölcsöket gerezdjeire bontjuk. Tányér fölött dolgozzunk, hogy a kicsöpög? levet felfogjuk. Ezt a mustárral, a cukorral, a borecettel, sóval, borssal simára keverjük. A megf?tt rizst lesz?rjük, lecsöpögtetjük, a zacskóból a mártásba öntjük, összekeverjük, és h?lni hagyjuk. Közben a csirkehúst kis kockákra vágjuk, a mogyorót szárazon megpirítjuk, és mindkett?t a narancsgerezdekkel együtt lazán a rizsbe forgatjuk. Salátaleveleken, metél?hagymával megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY