Megjelenítés módja:
 
Előző 1 392 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Ropogós malacsült

Hozzávalók

(6 személyre)
4 szál rozmaring
2 fokhagymagerezd
2 ev?kanál mustár
4 ev?kanál olaj
egy kb. 1,20 kg-os b?rös malaccomb

1 kis vöröshagyma
1 alma
1 mokkáskanál finomliszt
3 dl almalé

      Két szál rozmaring leveleit a megtisztított, zúzott fokhagymával, mustárral és az olaj felével összekeverjük. A húst b?rös felével deszkára fektetjük, és a csont körül éles késsel meglazítjuk. A f?szeres masszát a vágásba belekenjük. A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd b?rét egycentis távolságban zsineggel a húshoz er?sítjük. Egy peremes tepsibe jó kétujjnyi magasan vizet töltünk, nagy lángon fölforraljuk. A húst b?rös oldalával felfelé belefektetjük, jól megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd papírtörölköz?vel jól leitatjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk. El?melegített süt?ben, jó közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) 15 percen át sütjük. Ezután a lángot egy kissé mérsékeljük, és a húst 1,5 óráig, illetve addig sütjük, amíg meg nem puhul. Sütés közben a levével gyakran meglocsoljuk. Ha elf?ne, vízzel pótoljuk. A megsült pecsenyét kivesszük, és melegen tartjuk. A tepsiben maradt pecsenyelevet az apróra vágott hagymával és almával összekeverjük, és két szál rozmaringgal ízesítve felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, az almalevet ráöntjük, és a süt?be visszatolva, addig hagyjuk bent, amíg jól bes?r?södik. A sültr?l a zsineget levágjuk, és a ropogósra pirult b?rt egyben leemeljük. A húst vékonyan felszeleteljük, majd eredeti formájára visszarakjuk, és a b?rrel befedve tálaljuk. Így könnyebb lesz adagolni, és a sült kéregb?l kívánság szerint kaphat a végén mindenki.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 441 kcal / 1844 kJ.
Italajánlat: barna sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY