Megjelenítés módja:
 
Előző 1 640 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kötött galuska leves

Hozzávalók

10 dkg szalonna
2-3 közepes nagyságú vöröshagyma
2 mokkáskanál ?rölt pirospaprika
2 közepes nagyságú krumpli

1-2 zöldpaprika és paradicsom
50 dkg liszt
2-3 tojás
fél csokor petrezselyem

      A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a töpörty?t sz?r?lapáttal kiemeljük bel?le. A vöröshagymákat megtisztítjuk, egyiket igen apróra vágjuk vagy lereszeljük, és a fele szalonnazsíron üvegesre sütjük. A másik hagymát is apróra vágjuk, megfonnyasztjuk, majd a t?zr?l levéve a pirospaprikát elkeverjük benne. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, az el?z?ekhez adjuk. 2 liter hideg vízzel fölöntjük, megsózzuk, és kis lángon f?zni kezdjük. A kicsumázott paprikát meg a paradicsomot karikákra vágjuk, a paprikás lébe szórjuk. A lisztet a tojásokkal és egy kevés sóval összegyúrjuk, majd négy vagy több cipóba vágjuk. Gyúródeszkán minden cipót a lebbencstésztánál is vékonyabbra kinyújtunk, és a szalonnás hagymával megkenünk. Egyenletesen rászórjuk a borsot is, majd mindegyiket ujjnyi vastag tekercsekre sodorjuk, kb. 5 centi hosszúságúra daraboljuk, és megcsomózzuk, vagy csak egyszer?en megcsavarjuk, hogy f?zés közben ne nyíljon szét. Ha a burgonya majdnem megf?tt, hozzáadjuk a kötött tésztákat, és er?sebbre vesszük a lángot. A f?zés utolsó perceiben meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. Az étel különleges zamatát a bors és hagyma tésztán átf?tt íze adja.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 780 kcal / 3261 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY