Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1295 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sündisznócska

Hozzávalók

6 dl sovány tej
2 tojás
fél-egy csomag (attól függ?en, hogy milyen s?r?n akarjuk) f?zni való vaníliaíz? pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
50-60 csepp mesterséges édesít?szer
4 dkg tisztított mandulabél
1 púpozott kiskanál kakaópor
8-12 szem mazsola

      5 deci tejet fölforralunk. A maradékot a tojássárgájával, a pudingporral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, néhány csepp édesít?vel ízesítjük, majd a tejben kif?zzük, mint a madártejhez szokás. Akkor lesz igazán szép, ha ev?kanállal hosszúkásra formáljuk a galuskákat. Ha mind kész, félretesszük. A forró tejet a pudingporos keverékkel s?rítjük, a maradék édesít?t hozzáadjuk, majd kis tányérokba vagy kelyhekbe töltjük, és h?lni hagyjuk. A mandulát néhány pillanatra forró vízbe dobjuk, vékony barna héját ledörzsölgetjük, majd a szemeket lapjában kettévágjuk, kis hasábokra (tüskékre) aprítjuk. A habgaluskákra kakaóport szitálunk úgy, hogy az egyik vége szabadon, azaz fehéren maradjon. Ide két mazsolát rakunk, ez a ?szeme?, de kerülhet rá még egy mazsola, ami az ?orra? lesz. A kakaós részt, vagyis a testét mandulával megt?zdeljük, majd a süniket a vaníliás krém tetejére fektetjük.


Elkészítési id?: 25 perc + h?tés.
Egy adag: 281 kcal / 1175 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY