Megjelenítés módja:
 
Előző 1 828 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldborsós rudacskák

Hozzávalók

25 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
1 közepes karalábé
só, ?rölt bors
4 dkg margarin
3 púpozott ev?kanál liszt
1 dl tej
2 tojás
fél csokor felaprított petrezselyem
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj

      A sárgarépát, karalábét megtisztítjuk, és borsó nagyságú kockákra vágjuk. Félujjnyi, enyhén sós vízben puhára f?zzük. A margarinból és a lisztb?l világos rántást csinálunk. A tejet a tojásokkal elhabarjuk, és ezzel engedjük fel a rántást. A lesz?rt zöldborsót, zöldséget és a vágott petrezselymet belekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egyet forralunk rajta. A gyorsaság érdekében az edényt hideg vízbe állítva ki is h?thetjük. A tésztas?r?ség? masszából rudakat formálunk, morzsába meghempergetjük, s forró olajban kisütjük.


Elkészítési id?: 45 perc.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY