Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1078 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Forraltbor-f?szeres szelet

Hozzávalók

(kb. 20 darabhoz)
25 dkg vaj
4 tojás
25 dkg cukor
1 csomag süt?por
25 dkg liszt
5 dkg reszelt csokoládé
3 dl vörösbor
2 kiskanál forraltbor-f?szerkeverék
a tepsi kikenéséhez:
vaj, liszt
a tetejére:
20 dkg porcukor
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg reszelt csokoládé

      A vajat az egész tojásokkal meg a cukorral habosra keverjük, majd a süt?porral elkevert lisztet és a reszelt csokoládét hozzáadjuk. A vörösbort a forraltbor-f?szerrel felforraljuk. 1,5 decit kimerünk bel?le, és ha kih?lt, a tésztához öntjük, a többit félretesszük. A masszát kivajazott, belisztezett, közepes tepsibe öntjük, elsimítjuk és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C, légkeveréses süt?ben 180 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A visszamaradt vörösbort a porcukorral simára keverjük, majd egyenletesen a kih?lt süteményre kenjük. Durvára vágott dióval meg a reszelt csokoládéval megszórjuk. Ha a máz a tetején megdermedt, háromszög alakúra szeleteljük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 308 kcal / 1288 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY