Megjelenítés módja:
 
Előző 1 143 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Brokkolikrémleves szárnyasgaluskával

Brokkolikrémleves szárnyasgaluskávalHozzávalók

a leveshez:
50 dkg brokkoli
1 kis vöröshagyma
4 dkg vaj
8 dl sz?rt húsleves
(leveskockából is jó)
2 dl tejszín
1-2 ev?kanál fehérbor
egy-egy késhegynyi ?rölt
fekete bors és szerecsendió

a húsgaluskához:
15 dkg csirkemellfilé
0,5 dl tejszín
1 tojás
1 ev?kanál búzadara
fél mokkáskanál só
késhegynyi reszelt
szerecsendió

      A csirkemellet kislyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi galuskához valóval összekeverjük, majd a h?t?be téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon. Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára f?zzük. Kissé h?lni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy merül?mixerrel pépesítjük. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, a szerecsendióval f?szerezzük, ha kell utánasózzuk, és újra a t?zre téve fölforraljuk. A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lév?, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi f?zés után lesz?rjük, a levesbe szórjuk és már tálalhatjuk is.


Elkészítési id?: 55 perc.
Egy adag: 467 kcal / 1922 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Soproni Sauvignon Blanc `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY