Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1369 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Csirkés rizssaláta

Hozzávalók

15 dkg barna rizs

2 ev?kanál almaecet
5 ev?kanál kukoricacsíraolaj
1 nagyobb csirkemell
3 közepes szem ecetes uborka
1 csomó hónapos retek
3 f?tt tojás
20 dkg gomba
a tálaláshoz:
fél fej saláta
1 csokor petrezselyem

      A rizst megf?zzük, majd h?lni hagyjuk. Amikor már csak éppen meleg, az ecetet meg az olajat is belekeverjük. Közben a csirkemellet kicsontozzuk, b?rét lefejtjük és a húst enyhén megsózzuk. Roston megsütjük, majd amikor kih?lt, csíkokra metéljük. Az uborkát meg a retket karikákra, a tojásokat cikkekre vágjuk. A megtisztított gombát fölszeleteljük és annyi forrásban lév? vízben, amennyi ellepi, 3 percig f?zzük, majd lesz?rjük. Párolólevét levéskészítéshez elhasználhatjuk. Az így el?készített hozzávalókat a rizsbe keverjük és letakarva fél órát érleljük, de ne tegyük h?t?szekrénybe, mert akkor a rizs megkeményedhet. Tálaláskor salátalevelekkel díszítjük és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Idényben cikkekre vágott paradicsommal is gazdagíthatjuk.


Elkészítési id?: 45 perc + érlelés.
Egy adag: 405 kcal / 1693 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY