Megjelenítés módja:
 
Előző 1 318 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vadas pulykaszárny

Hozzávalók

2 szép pulykaszárny

5 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
kb. 3 dl édes fehérbor
1 kiskanál morzsolt kakukkf?
2 babérlevél
6-8 szem fekete bors
2 dl tejföl
2 ev?kanál mustár
1 ev?kanál liszt
pár csepp citromlé

      A pulykaszárnyat megmossuk, leszárogatjuk, a forgónál kettévágjuk. Az el?készített húsdarabokat enyhén megsózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk. Közben a hagymát meg a zöldséget megtisztítjuk, az el?bbit finomra, az utóbbit karikákra vágjuk, és a szalonnán kevergetve megpirítjuk. A húst hozzáadjuk, 2-3 percig tovább sütjük, amíg kifehéredik. A borral fölöntjük, a kakukkf?vel meg a babérlevéllel f?szerezzük, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Közben elföv? levét egy kevés vízzel pótoljuk. Amikor kész, a húst kiszedjük, zöldséges levét - a babérlevél nélkül - áttörjük. A tejfölt a mustárral, a liszttel meg a citromlével simára keverjük, a zöldséges levet ezzel s?rítjük, ízesítjük. 1-2 percig kevergetve forraljuk, majd a húst is belerakjuk. Szalvétagombóc illik hozzá köretnek. A mártást tejszínnel is lehet dúsítani.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 510 kcal / 2132 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY