Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1240 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Parajos palacsinta

Hozzávalók

a tésztához:
15 dkg finomliszt
15 dkg zabpehelyliszt
2 nagy tojás

fél mokkáskanál ?rölt bors
1 mokkáskanál cseresznyepaprika-krém
a sütéshez:
olaj
a töltelékhez:
2,5 dl tej
25 dkg fagyasztott parajpüré
5 dkg vaj
1-1 púpozott ev?kanál zabpehelyliszt és finomliszt
1 dl tejszín
só, ?rölt bors
10 dkg natúr krémsajt
a tál kikenéséhez:
2 dkg vaj
a tetejére:
10 dkg reszelt sajt

      A tésztához a kétféle lisztet meg a tojásokat egy tálban annyi - kb. 3 deci - vízzel keverjük össze, hogy palacsintatészta s?r?ség? és sima legyen. Megsózzuk, megf?szerezzük, majd a masszából 12 darab, a hagyományosnál valamivel vastagabb palacsintát sütünk. A töltelékhez a tejet lábasba töltjük, a parajpürét még fagyosan beletesszük, és együtt addig melegítjük, míg az utóbbi fölolvad. A vajat fölolvasztjuk, a kétféle lisztet megfuttatjuk rajta. A tejes parajpürét ráöntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól bes?r?södik. Gyorsan még a tejszínt is belecsurgatjuk, a t?zr?l lehúzzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a krémsajttal ízesítjük. A palacsintákat ezzel a s?r? parajos krémmel megkenjük, fölcsavarjuk, kivajazott t?zálló tálba rakosgatjuk. A sajttal megszórjuk, végül forró süt?ben 10-15 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 897 kcal / 3750 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY