Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1023 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Csupacsokoládé torta

Csupacsokoládé tortaHozzávalók (16 szelet)

a tésztához:
15 dkg finomliszt
10 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál süt?por
30 dkg kristálycukor
4 tojás, csipetnyi só
1,5 dl olaj, 1,25 dl hideg víz
a forma kikenéséhez:
vaj, finomliszt
a sziruphoz:
1,25 dl víz, 8 dkg kristálycukor
a töltelékhez:
40 dkg étcsokoládé (tejcsokoládé
is lehet), 5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
a bevonáshoz:
25 dkg étcsokoládé
3-4 dkg vaj

      A tésztához a lisztet a kakaóporral, a süt?porral és 20 deka cukorral összeforgatjuk. A tojások sárgáját a sóval, az olajjal meg a vízzel jól kikeverjük, és az el?z?ekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. A kakaós masszába forgatjuk, majd egy kivajazott, belisztezett 25-26 centi átmér?j? tortaformába simítjuk úgy, hogy a tésztát a közepér?l a széle felé kicsit ?felhúzzuk?. Erre azért van szükség, mert különben nagyon felpúposo- dik. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt t?vel ellen?rizhetjük. A sziruphoz valókat fölforraljuk, h?lni hagyjuk. A töltelékhez az étcsokoládét lábasba tördeljük, a tejszínt ráöntjük. A vaníliás cukorral ízesítjük, és kevergetve addig melegítjük, míg a csokoládé fölolvad benne. Ezután lefödve h?lni hagyjuk, majd egy éjszakára h?t?be tesszük. Másnap krémesre, habosra keverjük, 4-5 ev?kanálnyit félreteszünk bel?le, a többivel a tésztát fogjuk majd megtölteni. A tésztát lapjában három egyenl? részre vágjuk. Az alsót a szirup harmadával meglocsoljuk, és a csokoládékrém felét rákenjük. Ezután a második lap következik, amit szintén meglocsolunk a sziruppal s a maradék krémmel megkenjük. Az utolsó tésztalapot ráfektetjük, kissé le is nyomkodjuk, a sziruppal meglocsoljuk. Letakarva 3-4 órára h?t?szekrénybe állítjuk. Ezután rácsra csúsztatjuk, az oldalát és a te-tejét a félretett krémmel megkenjük. A bevonáshoz való csokoládét a vajjal fölolvasztjuk, a tortára kenjük, majd ismét h?t?szekrénybe tesszük, míg a bevonat megdermed. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc + h?tés.
Egy adag: 496 kcal / 2074 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Szamorodni Édes `93.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY