Megjelenítés módja:
 
Előző 1 552 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


?szi zöldségkrém leves

Hozzávalók

2 rövid szárú, póréhagyma
4 ev?kanál olaj
40 dkg burgonya
4 dl tej
1 húsleveskocka
a levesbetéthez:
2 zsemle
2-3 ev?kanál olaj

      A pórét megtisztítjuk, de zöld szárából egy keveset finomra vágva félreteszünk a díszítéshez. A többit fölaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A megtisztított, karikákra szelt burgonyát rászórjuk. 1-2 percnyi pirítás után a tejjel és 6 deci vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Kissé h?lni hagyjuk, majd turmixoljuk, újra a t?zre tesszük. Forrón, a pórézölddel megszórva tálaljuk. A kis kockákra vágott, olajban aranybarnára sütött zsemlét külön tálkában kínáljuk hozzá.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 421 kcal / 1760 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY