Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1036 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Diétás tartós teasütemény

Hozzávalók

(kb. 15 darabhoz)
fél vaníliarúd
1 tojás
fél mokkáskanál süt?por
20 dkg finomliszt
8 dkg margarin
2 púpozott ev?kanál mesterséges édesít?por
csipetnyi só
a nyújtáshoz: liszt
a díszítéshez:
5 dkg diabetikus csokoládé

      A vaníliarúdat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tojást felverjük, egy keveset (az egyharmadát) a tészta lekenéséhez elteszünk. A többit a vaníliával ízesítjük, majd a süt?porral összekevert liszttel, a puha margarinnal, az édesít?porral meg a sóval összegyúrjuk. Ha kell, 1 ev?kanál rumot is adhatunk hozzá. Cipót formálunk bel?le, fóliába csomagoljuk és kb. fél órára a h?t?szekrénybe tesszük. Utána enyhén meglisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk és lisztbe mártott formákkal - csillag, szív, korong stb. - kiszúrjuk. Süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, a félretett tojással lekenjük, majd el?melegített süt?ben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A csokoládét fölolvasztjuk, zsírpapírból készített kis tölcsérbe töltjük, a kih?lt sütemények egy részét ?megírjuk? vele; de az is jó, ha villával a tetejükre csorgatjuk. Még kiadósabb, ha két-két süteményt diabetikus lekvárral összeragasztunk. Fémdobozban szokás tárolni.


Elkészítési id?: 1 óra + pihentetés.
Egy adag: 113 kcal / 473 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY