Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1333 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Túrós piskóta bomba diétásan

Hozzávalók

(8 szelethez)
a tésztához:
6 tojás
5 ev?kanál mesterséges édesít?por
késhegynyi süt?por
6 ev?kanál liszt
a tészta megkenéséhez:
kb. 3 ev?kanál diabetikus sárgabaracklekvár
a töltéshez:
25 dkg tehéntúró
3 púpozott ev?kanál mesterséges édesít?por
3 ev?kanál rum
2 dl tejszín
1 kis üveg (20-25 dkg tölt?súlyú) diabetikus ?szibarackbef?tt
2 dkg zselatinpor

      A tésztához valókból piskótát sütünk ugyanúgy, mintha cukorral készítenénk, azaz a tojássárgáját az édesít?por felével 4-5 percig fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a többi édesít?vel kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, közben a süt?porral kevert lisztet is beledolgozzuk. A masszát süt?papírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Egyenletesen elkenjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Azon melegében belisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd miután a süt?papírt lefejtettük róla, szorosan fölhengergetjük. Ha kih?lt, kiterítjük, a lekvárral vékonyan megkenjük, újra fölcsavarjuk. Ujjnyi vastagon fölszeleteljük, és az így kapott piskótatekercsekkel egy el?z?leg leh?tött mély tálat belülr?l kibélelünk, és a megmaradt piskótával együtt a h?t?szekrénybe tesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, az édesít?porral meg a rummal összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan az el?z?ekbe forgatjuk. A bef?ttet lesz?rjük, de levéb?l 1,5 decit félreteszünk. A gyümölcsöt kockákra vágjuk, a túrós masszához adjuk. Az eltett bef?ttlében a zselatint kevergetve addig melegítjük, míg föloldódik. Megvárjuk, amíg langyosra h?l, a túrókrémhez adjuk, majd a piskótával bélelt tálba töltjük. Néhány órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, majd a maradék piskótát a tetejére rakjuk. Tálaláskor a tál tartalmát tortapapírral takart tálcára borítjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl. Friss vagy bef?tt ?szibarackkal meg tejszínhabbal is díszíthetjük.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc + h?tés.
Egy adag: 297 kcal / 1242 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY