Megjelenítés módja:
 
Előző 1 836 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Bundás kukorica

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
2 ev?kanál olaj
1 ev?kanál liszt

pirospaprika
mustár
?rölt bors
2 dl tej
40 dkg konzerv csemegekukorica
1 tojás
kb. 8 dkg zsemlemorzsa
1 ev?kanál olvasztott vaj

      A hagymát meg a zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, kevergetve kicsit pirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával, mustárral és ?rölt borssal ízesítjük. Állandóan kevergetve a tejet ráöntjük, és kis lángon f?zzük, amíg s?r? mártássá nem válik. Egy t?zálló tálban a tojást villával habosra verjük, a kukoricát beleszórjuk, és a mártással leöntjük. A zsemlemorzsát az olvasztott vajjal eldolgozzuk, majd ezt is a kukoricába öntjük, és az egészet jól összekeverjük. Tetejét zsemlemorzsával meghintjük és el?melegített süt?be tolva, közepes lángon 30 percig sütjük.


Elkészítési id?: 55 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY