Megjelenítés módja:
 
Előző 1 273 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Paradicsomos libasült

Paradicsomos libasültHozzávalók

1 konyhakész pecsenyeliba
5-6 gerezd fokhagyma
1 kiskanál majoránna

25dkg s?rített paradicsom

      A megtisztított libát 8 részre daraboljuk. Ehhez a fogáshoz a combok, a mell és a szárnyak vastag része kell (a többib?l levest f?zhetünk). Mindezeket tepsibe vagy nagy t?zálló tálba fektetjük. A megtisztított fokhagymát és a majoránnát rászórjuk, megsózzuk, majd annyi (kb. 2,5 deci) vizet öntünk rá, amennyi félig ellepi. Lefedjük és süt?ben kb. 1 óra 30 percen át sütjük, közben a húst gyakorta meglocsoljuk és meg is forgatjuk. Utána rövid ideig pihentetjük, hogy felesleges zsírja feljöjjön a tetejére és lekanalazhassuk. Ezután a s?rített paradicsomot a levébe keverjük és további 30 percre a süt?be visszatoljuk. Akkor jó, ha sok paradicsomos ?szaftja? van, ezért ha kell, sütés közben öntsük még fel vízzel. Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.


Elkészítési id?: 3 óra 30 perc.
Egy adag: 622 kcal / 2600 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor 17C M?csényi Kékfrankos ` 98.

Jótanács: Ára drága, elkészítése közepesen nehéz..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY