Megjelenítés módja:
 
Előző 1 945 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldségfelfújt

Hozzávalók

60 dkg gyorsfagyasztott vegyeszöldség
ételízesít? vagy só
cukor
szódabikarbóna
3 tojás
3 dl tejföl
szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

      A zöldséget ételízesít?s forró vízben megf?zzük. Ne legyen túl puha, inkább kissé roppanós. (Tegyünk a f?z?vízbe egy mokkáskanál cukrot, vagy késhegynyi szódabikarbónát, így nem fakul meg a zöldség, színe szép marad.) Ha kész, lesz?rjük. A tojásokat felverjük, majd a tejföllel összevegyítjük. Sóval, késhegynyi szerecsendióval, áttört fokhagymával ízesítjük. A sajt felét belekeverjük, majd a mártást a lecsepegtetett zöldséggel összeforgatjuk. Kivajazott t?zálló tálba simítjuk. Tetejére apró vajdarabkákat szórunk, majd a többi sajtot ráhintjük. A tálat alufóliával lefedjük. El?melegített süt?be téve, közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Végül fólia nélkül a tetejét kissé megpirítjuk. Cikkekre vágva tálaljuk sültek, grillcsirke mellé.


Elkészítési id?: 50 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY