Megjelenítés módja:
 
Előző 1 660 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Petyek

Hozzávalók (8 személyre)

2,5 kg ponty
0,5 kg keszeg
(tenyérnyi nagyságú)
1/2 fej fokhagyma
2 paradicsom
25 dkg zsír
2,5 kg harcsa
1 kg vöröshagyma
2 db zöldpaprika
5 dkg ?rölt paprika, só

      A halakat megtisztítjuk, a fejeket levágjuk. A harcsa és a ponty fejét hosszában kettéhasítjuk, ezt majd a szeletekkel együtt felhasználjuk. A keszegek fejét eldobjuk. A pontyot beirdaljuk, majd a harcsával együtt ujjnyi szeletekre vágjuk. A keszeget egészben hagyjuk. Végül az összes halat vékonyan besózzuk és állni hagyjuk. A lehéjazott vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, a kicsumázott zöldpaprikát, paradicsomot és a fokhagymát fölaprítjuk, és az egé-szet zsíron megpároljuk. A lángról levéve az ?rölt paprikát beleszórjuk és pár percig állni hagyjuk, hogy a paprika teljesen feloldódjon a zsiradékban. A halszeleteket beletesszük (a keszeget is, egészben hagyva), majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. El?ször er?s t?zön felforraljuk, majd lassú t?zön teljesen puhára f?zzük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon híg. Tálaláskor a keszeget félrerakjuk, s a levet, ha kell, ízlés szerint f?szerezzük. *** Farkas János fonyódi hajós ? aki 1952 óta így f?zi a petyeket ? elmondása alapján.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY