Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1291 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sörperec

Hozzávalók

(12 darabhoz)
1 kiskanál cukor
2,5 dkg éleszt?
20 dkg f?tt, áttört burgonya
2 tojássárgája
35 dkg liszt, só
5 dkg vaj
a nyújtáshoz:
liszt
a tetejére:
1 tojás
1 kiskanál köménymag

      Az éleszt?t egy deci, cukorral ízesített langyos vízben megfuttatjuk, majd a f?tt, áttört burgonyával, a tojások sárgájával, a liszttel, a vajjal és egy kiskanálnyi sóval jól összegyúrjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. 12 cipóra osztjuk, meglisztezett deszkán mindegyiket kisujjnyi vastagra sodorjuk és pereccé formáljuk. Süt?papírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük és sóval, köménymaggal meghintjük. El?melegített süt?ben 200 °C-on 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.


Elkészítési id?: 40 perc + kelesztés.
Egy adag: 187 kcal / 782 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY