Megjelenítés módja:
 
Előző 1 383 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pacalpörkölt

Hozzávalók

1 kg pacal

2-3 babérlevél
2 fej vöröshagyma
2 húsos zöldpaprika
2 közepes paradicsom
4 ev?kanál olaj
1 púpozott ev?kanál pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál ?rölt köménymag

      A pacalt gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és többször váltott hideg vízben kiáztatjuk. B? vízben feltesszük f?ni, majd amikor felforrt, lesz?rjük és leöblítjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy b?ven ellepje. Megsózzuk, babérlevelet dobunk bele, és kb. 2 óra alatt puhára f?zzük. Elföv? levét pótoljuk. Közben a megtisztított hagymát finomra, a kicsumázott paprikát meg a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A hagymát az olajon kevergetve megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, gyorsan elkeverjük, és egy kevés vízzel felengedjük. A zúzott fokhagymát, az ?rölt köményt, a paprika- meg a paradicsomkockákat is hozzáadjuk. A megpuhult pacalt leh?tjük, vékony csíkokra vágjuk, majd az elkészített pörköltalapba keverjük, és 20-25 percig pároljuk, közben elföv? levét folyamatosan pótoljuk. Aki szereti, er?s paprikával is f?szerezheti, vörösborral is ízesítheti. Köretnek sós burgonya illik hozzá.


Elkészítési id?: 3 óra.
Egy adag: 600 kcal / 2510 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY