Megjelenítés módja:
 
Előző 1 407 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szalontüdô

Hozzávalók

b? 1 kg sertéstüd? és szív vegyesen
2 vöröshagyma
4-5 szem fekete bors
2 babérlevél

4 ev?kanál olaj
1 ev?kanál cukor
1 púpozott ev?kanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 ecetes uborka
1 ev?kanál kapribogyó (el is maradhat)
1 gerezd citrom
1 ev?kanál mustár
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál ecet
1 dl tejföl

      A tüd?t meg a szívet megtisztítjuk - a hártyákat, a zsírt, a hörg?ket lefejtjük róla -, és a lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy b?ven ellepje. Az egyik hagymát megmossuk, héjastól félbevágjuk, és az egész borssal meg 1 babérlevéllel a tüd?höz adjuk, megsózzuk, majd lefödve, kis lángon jó 1,5 óra alatt puhára f?zzük (kuktában 1 óra alatt kész). A levéb?l kiemeljük, kisebb hasábokra vágjuk. Az olajon a cukrot világosbarnára pirítjuk, majd a liszttel tovább sütjük. Ekkor kerül bele a másik hagyma is, amit lereszeltünk, valamint a zúzott fokhagyma meg a babérlevél. A t?zr?l levéve pirospaprikával megszórjuk. A tüd? f?z?levéb?l kb. 4 decit rámerünk, kevergetve simára, mártás s?r?ség?re forraljuk. Ha túl s?r? lenne, egy kevés f?z?vízzel hígíthatjuk. A vékony csíkokra metélt uborkát, a kapribogyót meg a citrom lereszelt héját és levét hozzáadjuk. A mustárral, a borssal, az ecettel ízesítjük, a tejföllel dúsítjuk, végül az összevágott bels?ségeket is beleforgatjuk. 4-5 percig forraljuk. Zsemlegombóc illik köretnek hozzá.


Elkészítési id?: 2 óra 15 perc.
Egy adag: 705 kcal / 2947 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY