Megjelenítés módja:
 
Előző 1 334 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Boros sertésszív

Hozzávalók

2-3 sertésszív (70 dkg)
20 dkg sertésb?rke
1 vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
fél mokkáskanál ?rölt fehér bors
1 paradicsom
1 hegyes er?s paprika
2 dl száraz vörösbor

fél mokkáskanál ?rölt kömény
2 dl tejföl
1 púpozott ev?kanál liszt
a zsemlegombóchoz:
3 zsemle
1,5 dl tej
8-10 dkg füstölt szalonna
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál ?rölt bors
2 kiskanál só
6 ev?kanál liszt
4 tojás

      A szíveket megmossuk, és a hártyát lehúzzuk róluk. Hosszában kettéhasítjuk, majd ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. A b?rkét ugyanígy földaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A hús- és b?rcsíkokat rászórjuk, megborsozzuk, majd addig pirítjuk, míg levet nem enged. A paradicsomot meg a kicsumázott paprikát fölaprítjuk, az el?z?ekhez adjuk, és ráöntjük a bort. Lefödve, kis lángon kb. 40 percig pároljuk, megsózzuk, a köménnyel f?szerezzük, és további mintegy 30 perc alatt megpuhítjuk. Közben, ha a leve elf?ne, vörösborral pótoljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a szív levét ezzel s?rítjük, ha túl s?r?, borral hígítjuk. Zsemlegombóc illik köretnek hozzá, amihez a zsemlét nagyobb kockákra vágjuk, tepsibe szórjuk, és forró süt?ben megpirítjuk, majd a tejjel leforrázzuk. A szalonnát kis kockákra aprítjuk, serpeny?ben kiolvasztjuk, és a föl-aprított petrezselymet megfuttatjuk benne. A tejes zsemléhez adjuk, megborsozzuk, megsózzuk, végül a lisztet meg a tojásokat is beledolgozzuk. Tizenkét pingponglabda nagyságú golyót formálunk bel?le, enyhén sós vízben 8-10 percig f?zzük - nem sokkal azután jó, hogy a víz felszínére jön -, végül lesz?rjük.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 1150 kcal / 4807 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY