Megjelenítés módja:
 
Előző 1 635 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kétszín? leves

Hozzávalók

1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
1 liter húsleves (2 leveskockából f?zve)
6 ev?kanál burgonyapüré por

      A paprikákat megmossuk és külön-külön, kis lábasban 1-1 deci vízben, lassú t?zön puhára pároljuk. A levest a kockákból megf?zzük. Ha a paprikák vajpuhák, héjukat lehúzzuk, szárukat, csumájukat kidobjuk és húsukat külön-külön, s?r? sz?r?n áttörjük, vigyázva, hogy magjuk ne kerüljön bele! Mindegyiket felöntjük fél-fél liter levessel, és 3-3 ev?kanál burgonyapüré porral s?rítjük. Tálalásnál az egyik lábast a bal, a másikat a jobb kezünkbe fogjuk, és a leveseket a tányér két oldaláról töltjük, így a két szín középen összeér, tehát a tányér egyik felén zöld, a másik felén piros leves lesz. (Ezt segíti a pürépor, amelyt?l annyira s?r? lesz, hogy nem keveredhet össze a kétféle lé). Enni pedig a két szín találkozásánál kezdjük. (Ha külföldi vendégeknek készítem, akkor középen tejfölb?l egy fogpiszkáló segítségével vékony csíkot húzok. Így nemzetiszín? lesz. A siker nem marad el!) Fontos tudni, hogy minden el?re elkészíthet? addig, amíg az áttört paprikahúst felengedjük a levessel. A s?rítést közvetlenül a tálalás el?tt végezzük, mert ha áll a leves, nagyon bes?r?södik. Tehát, ha el?re dolgozunk, akkor a paprikapürés leveseket tálalás el?tt melegítsük fel két külön lábasban, utána s?rítsük, majd tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.

Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY