Megjelenítés módja:
 
Előző 1 676 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sárgarépapüré-leves

Hozzávalók

50 dkg apró kockákra vágott sárgarépa
1 ev?kanál zsiradék
10 dkg apró kockákra vágott vöröshagyma
1 liter szárnyashúsleves (2 leveskockából f?zve)
2 ev?kanál 10%-os ecet
ízlés szerint cukor
?rölt bors
1 kiskanál ánizsmag (el is maradhat)
fél csokor petrezselyemzöld
5 dkg durvára vágott dióbél

      A zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a répát hozzáadjuk (néhány kockát félreteszünk a díszítéshez) és a forró levessel felöntjük. 15 percig takarékon f?zzük. Ezután a sárgarépát pürévé zúzzuk - merül?mixerrel vagy turmixgépben. Ecettel, cukorral, sóval, borssal és tört ánizsmaggal ízesítjük. Tört dióbéllel, petrezselyemlevéllel és a félretett sárgarépakockákkal díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.

Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY