Megjelenítés módja:
 
Előző 1 591 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gazdag zöldségleves

Hozzávalók

10 dkg szárazbab (fehér vagy tarka)
20 dkg húsos füstölt szalonna
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes szál póréhagyma
2 sárgarépa
1 közepes zeller
2 kisebb burgonya
2 közepes cukkini
10-10 dkg kelkáposzta, zöldborsó, zöldbab
4 paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor bazsalikom
2 ev?kanál vaj
1,5 liter húsleves (3 db húsleveskockából f?zve)
10 dkg rizs
ízlés szerint só, ?rölt bors
reszelt parmezán

      A szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk. A szalonnát, a zöldségeket és a zöldf?szereket tisztítjuk és felaprítjuk. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a vajat, kisütjük benne a szalonnát, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk. A zöldségeket és a zöldf?szereket hozzáadjuk és állandóan kevergetve 10 percig pároljuk. A húslevessel felöntjük és takaréklángon 55-60 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kiválogatott és megmosott rizst, és még 15 percig f?zzük. Sóval, borssal ízesítjük, tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY