Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1106 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Ibolyás csokoládékrém

Hozzávalók

10 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
3 dl tej
2 ev?kanál cukor
4 tojássárgája
a díszítéshez:
1 dl tejszín
20 kandírozott ibolya

      A csokoládét összetörjük és egy kevés tejet ráöntve megolvasztjuk. A t?zr?l levéve hozzáadjuk a maradék tejet, a tejszínt, a cukrot, a tojások sárgáját, és jól elkeverjük. A masszát négy, kis kivajazott t?zálló formácskába töltjük, és vízzel félig telt tepsibe állítjuk. El?melegített süt?be tesszük és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 180 °C-on 25 percig g?zöljük. A süt?b?l kivéve kissé leh?tjük, majd h?t?szekrényben 3-4 óra alatt megdermesztjük. Tejszínhabbal és kandírozott ibolyavirágokkal díszítve adjuk asztalra.


Elkészítési id?: 45 perc + dermesztés.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY