Megjelenítés módja:
 
Előző 1 815 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szarvacskával sült kelbimbó

Hozzávalók

fél csomag szarvacskatészta

1 ev?kanál olaj
30 dkg apró kelbimbó
3 tojás
5 dkg margarin
?rölt bors és szerecsendió
1 pohár natúr joghurt

      A tésztát sós vízben kif?zzük, lesz?rjük, az olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük. A kelbimbót vízben nem egész puhára f?zzük, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat kikeverjük a f?szerekkel és a sóval, majd a joghurtot is hozzáadjuk. Egy t?zálló tálat margarinnal kikenünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. El?ször a tésztát keverjük össze a masszával, majd a f?tt kelbimbót, és a legvégén a felvert tojáshabot is beleforgatjuk. T?zálló tálba öntjük és a maradék margarint rámorzsoljuk. El?melegített süt?be toljuk és kb. 20 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha megpirult a teteje. Gazdagíthatjuk úgy is, hogy megszórjuk reszelt sajttal, de ezt a sütés végén éppen csak ráolvasztjuk.)


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY