Megjelenítés módja:
 
Előző 1 665 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pisztráng Szalajka módra

Pisztráng Szalajka módraHozzávalók

4 pisztráng (egyenként
kb. 25 dkg)

10 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
1 kg burgonya
1 ev?kanál pirospaprika
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 dl fehérbor

      A pisztrángot lepikkelyezzük, megmossuk és besózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk, majd a közben megtisztított, felaprított vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, húsukat 2 centis kockákra vágjuk. A hagymás alapra szórjuk, és 4-5 percig pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk, ahogyan a chipshez szokás. A lecsóhoz keverjük, megsózzuk, egy kevés pirospaprikával f?szerezzük, és egyenletesen tepsibe terítjük. Alufóliával lefedjük, majd süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 45 percig pároljuk. A pisztrángokat a maradék pirospaprikával meg a borssal kívül-belül bedörzsöljük, a burgonyára fektetjük, és lefedve változatlan lánggal, 15 percig pároljuk. Ekkor a borral meglocsoljuk, és 10 percre visszatoljuk a süt?be.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 576 kcal / 2408 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY