Megjelenítés módja:
 
Előző 1 376 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Narancsos karaj

Hozzávalók

(6 személyre)
1 kg kicsontozott sertéskaraj, só
2-3 ev?kanál olaj
3 dkg vaj
4 narancs
2 dl fehérbor
1 mokkáskanál durvára ?rölt fekete bors
2 csipetnyi reszelt szerecsendió

      A húst körös-körül besózzuk. Az olajat széles lábasban a vajjal megforrósítjuk, a karajt ráfektetjük. 10 percig, többször megforgatva sütjük, majd tepsibe tesszük, zsírjával meglocsoljuk. Két narancsot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy héján a fehér bundája ne maradjon rajta - legjobb erre a célra burgonyahámozó -, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. Az így lemeztelenített gyümölcs fehér kérgét levágjuk, azután a narancsot kifilézzük. A többi narancs levét kifacsarjuk. A bort a borssal, a szerecsendióval meg a fele narancslével fölforraljuk, a húsra öntjük, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 50 percig sütjük. A narancshéjat 2-3 percig f?zzük, jól lecsöpögtetjük. Utána a maradék narancslébe szórjuk, a narancshúst hozzáadjuk, 2-3 percig f?zzük. A pecsenyét 10 percnyi pihentetés után fölszeleteljük, majd a narancsos mártással leöntjük.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 573 kcal / 2396 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY